Aktuality - Oční Klinika JL
Menu

Senioři dostanou kvalitní péči o zrak

S přibývajícím věkem se často zhoršuje zrak a objevují se různá oční onemocnění a vady. Proto by právě senioři neměli zapomínat na kvalitní péči o zrak a opomíjet důležitá oční vyšetření. A to je i  důvod, proč se na cestě za dobrou věcí spojily tři organizace z Prahy 13 – Oční klinika JL, Dům sociálních služeb Lukáš a Městská část Praha 13.

Během února se tak setkají zástupci renomované Oční kliniky JL se členy Klubů seniorů, kteří působí právě v Domě sociálních služeb Lukáš. Setkání proběhnou od pondělí 19. února do čtvrtka 22. února a v úterý 27. února. Seniory čekají zajímavé přednášky, semináře a také vyšetření zraku.

vyšetření zrakuSprávné informace jsou základ

Senioři dostanou spoustu zajímavých a užitečných informací. Na téma anatomie oka jim bude přednášet nový primář Oční kliniky JL, MUDr. Ivan Fišer, Ph.D. Odpoví také na všechny zvídavé otázky účastníků a vyjádří se k častým pověrám, které okolo léčby očních chorob kolují. Nebudou chybět ani praktické tipy, jak mohou být senioři aktivní a preventivně o svůj zrak pečovat.

Připravena je spousta očních vyšetření

Účastníci budou mít možnost využít preventivní oční vyšetření. Půjde o vyšetření u optometristy, který vyhodnotí dioptrický stav a zhodnotí, jestli je korekce, kterou senioři používají, správná.

Oční lékaři vyšetří zrak pomocí přístrojů biomikroskop a oftalmoskop a doporučí případnou léčbu či zákrok. Účastníci mohou absolvovat i vyšetření tzv. syndromu suchého oka. Tomu se bude věnovat Mgr. Nela Kočárková, vedoucí lékárnice z Lékárny Poliklinika Hůrka.

Na setkání nebude chybět ani MUDr. Markéta Hellerová, medicínská ředitelka a členka představenstva společnosti Innova Healthcare, RNDr. Jiří Mašek, ředitel Střediska sociálních služeb Prahy 13 a Ing. David Vodrážka, starosta Prahy 13. Všechny přednášky i zdravotní vyšetření jsou pro seniory samozřejmě zdarma.
Je nám ctí, že můžeme přispět k lepšímu očnímu zdraví pražských seniorů. I ti totiž dobrý zrak ke svému každodennímu životu potřebují, ale je pro ně obtížnější za kvalitní zdravotní péčí cestovat.

 

 

 

Podobné články

28. 3. 2024

Přečtěte si rozhovor s novým primářem Oční kliniky JL

28. 2. 2024

Vyšetření očí u optometristy není radno zanedbávat

28. 11. 2023

Cizí těleso nebo neznámá látka v oku: Jak probíhá první pomoc a případná léčba?

Z ostatních klinik

5. 4. 2024

Rozhovor s MUDr. Josefem Doležalem: Chirurgie v Lípě se neustále rozvíjí

4. 4. 2024

Kdy se obrátit na praktického lékaře? Registrujeme nové pacienty!

3. 4. 2024

Akční dubnová nabídka - Lékárna Poliklinika Hůrka

Nahoru Kariéra Kontakt