Aktuality - Oční Klinika JL
Menu

Přečtěte si rozhovor s novým primářem Oční kliniky JL

Oční kliniku JL od letošního února vede špičkový odborník, renomovaný oftalmolog a specialista na léčbu sítnice a sklivce MUDr. Ivan Fišer, Ph.D.
V rozhovoru pro Zdravotnický deník prozrazuje mnohé o své kariéře, nabídce na práce primáře i o vizi směřování celého pracoviště.

Jak přišla nabídka na vedení Oční Kliniky JL?

V rozhovoru pan primář mj. prozrazuje, proč se rozhodl pro změnu a odešel z předchozího pracoviště na pražské soukromé oční klinice, kde strávil mnoho let a působil dlouhou dobu také jako primář. „Strávil jsem na předchozím pracovišti 18 let života. Založil jsem tam Vitreoretinální centrum. Na zelené louce jsme rozjížděli sítnicové pracoviště, jako první v republice jsme zahajovali léčbu makulární degenerace injekcemi. A najednou přišla nabídka z Kliniky JL na Slunečním náměstí, jestli bych nechtěl provést něco podobného, to znamená řídit kliniku z pozice primáře, což pro mě byla nová životní výzva,“ vysvětluje MUDr. Fišer.

Oční klinika JL

AI v medicíně a špatná osvěta

Dozvíte se také, že fandí umělé inteligenci, která si své využití nachází i v očním lékařství, a že ho mrzí nízká vzdělanost populace ohledně očních onemocnění. To zřetelně vidí i díky svým mnoha zahraničním zkušenostem. „Nějak se mi zdá, že naše populace není vážně zainteresovaná v tom, aby se o ty věci zajímala a sama si o nich sháněla informace. Když porovnám znalosti pacientů, kteří plní čekárny našich amerických, anglických, francouzských, nebo německých kolegů, tak mi pořád připadá, že u nás je o to zájem mnohem menší než v okolních zemích,“ uvádí.

Jaký bude další vývoj kliniky pod novým vedením

Rozvoj a další směřování Oční Kliniky JL vidí MUDr. Fišer velmi pozitivně. „Chceme rozvíjet oční chirurgii, navyšovat počty operací šedého zákalu, rozšířit počty pacientů léčených pro degeneraci makuly a výrazně rozvíjet operaci sítnice a sklivce, protože to je má specializace. Chceme také zvýšit počet operací čočky z důvodu refrakční vady s cílem zbavit pacienta dioptrií.

Oční klinika JL má zcela jistě před sebou zářnou budoucnost,“ dodává na závěr pan primář.

Celý rozhovor si můžete přečíst na webu Zdravotnického deníku https://1url.cz/nunlb.

Podobné články

28. 2. 2024

Vyšetření očí u optometristy není radno zanedbávat

19. 2. 2024

Senioři dostanou kvalitní péči o zrak

28. 11. 2023

Cizí těleso nebo neznámá látka v oku: Jak probíhá první pomoc a případná léčba?

Z ostatních klinik

5. 4. 2024

Rozhovor s MUDr. Josefem Doležalem: Chirurgie v Lípě se neustále rozvíjí

4. 4. 2024

Kdy se obrátit na praktického lékaře? Registrujeme nové pacienty!

3. 4. 2024

Akční dubnová nabídka - Lékárna Poliklinika Hůrka

Nahoru Kariéra Kontakt